Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем запалка и ключ

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Разходих се по един от нашите булеварди, където има сравнително много магазини за авточасти, в един от последните намерих 5 крушки 2.3 вата и ги купих, не се търсят много май, масово се предлагат 1.2.Повечето не знаеха, че има 2.3 вата.Утре мисля да ги сменя.Цена 1.2 лв. за брой- Осрам.

---------- Post added at 16:43 ---------- Previous post was at 16:39 ----------

Първоначално публикувано от andro88 Покажи съобщение
    Важното е работа да се върши. Аз мисля, че клюкарката не хваща третия стоп. Четох назад някъде , че имаше предположение, че крушките в третия стоп са като тези в мигачите. Не мога да се съглася с това твърдение, главно защото в мигачите няма крушки.(или поне в задните)
    Моя съвет е като се прегледат габаритите, стоповете, фаровете и крушките за номера, да се изчисти клюкарката. Не вярвам в нея да постъпва инфо от всяка крушка в колата, само от основните.
    В кои мигачи няма крушки и как светят без крушки?
    Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
      Разходих се по един от нашите булеварди, където има сравнително много магазини за авточасти, в един от последните намерих 5 крушки 2.3 вата и ги купих, не се търсят много май, масово се предлагат 1.2.Повечето не знаеха, че има 2.3 вата.Утре мисля да ги сменя.Цена 1.2 лв. за брой- Осрам.

---------- Post added at 16:43 ---------- Previous post was at 16:39 ----------

В кои мигачи няма крушки и как светят без крушки?
      В задните - светодиодни са
      ...
      155 1,6 TS 16V `96
      166 2,4 JTD `99
      147 1,9 JTDm 8V `07

Comment

Първоначално публикувано от endeavour Покажи съобщение
        В задните - светодиодни са
        Аз имам навсякъде крушки и само крушки с нажежаеми жички, задните мигачи май не съм ги отварял, не помня.

Comment

Аз имам навсякъде крушки и само крушки с нажежаеми жички, задните мигачи май не съм ги отварял, не помня.
          Не е нужно да ги отваряш. Личат си по начина по който мигат. Тези с крушки мигат доста по-инертно, за разлика от светодиодните, които мигат много по рязко и очетливо.
          Докато на крушката с нажежаема жичка и трябва време за да се нагрее и после да изстине, то при светодиодите процесът на палене и гасене е мигновен.
          Един светодиод може да светне и изгасне за време много по-кратко от разделителната способност на окото.

159 1.8 MPI
          166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
            Не е нужно да ги отваряш. Личат си по начина по който мигат. Тези с крушки мигат доста по-инертно, за разлика от светодиодните, които мигат много по рязко и очетливо.
            Докато на крушката с нажежаема жичка и трябва време за да се нагрее и после да изстине, то при светодиодите процесът на палене и гасене е мигновен.
            Един светодиод може да светне и изгасне за време много по-кратко от разделителната способност на окото.
            Защо тогава има само там светодиоди, защото е трудно за бърникане или...?

Comment

Защо тогава има само там светодиоди, защото е трудно за бърникане или...?
              Как защо?
              Елементарно Watson!
              Инженер Тоци Бегали така е решил.

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

И при мен на махнат трети стоп чека не свети, за сметка на това пък половината ми лампи са 2,3 вата а другите са сменяни с 1,2 вата
                Alfa Romeo 166 2.4JTD 136hp - 2000

Comment

Първоначално публикувано от Fr0sT Покажи съобщение
                  И при мен на махнат трети стоп чека не свети, за сметка на това пък половината ми лампи са 2,3 вата а другите са сменяни с 1,2 вата
                  Ako не бях намерил и аз щях да слагам 1,2- личи ли си много, че са по слаби?

Comment

Честно казано не обърнах внимание като го пробвах в колата а ги видях че са различни сега като разглобих стопа. Гледам че дупките в пластмасата около крушките са деформирани даже едно крушле се счупи понеже не си излизаше от дупката ама не съм сигурен дали пластмасата се е размекнала от слънцето или от крушките ? Макар че тия крушки светят само при натисната спирачка и колко ли пък ще греят
                    Alfa Romeo 166 2.4JTD 136hp - 2000

Comment

Моя стоп е в много добро състояние, изглежда като нов.

Comment

Working...
                      X